Üyelik ile ilgili sorular
Eğer üyelik şifrenizi unuttuysanız; Üyelik Bölümünde yer alan “şifremi unuttum” butonuna tıklayarak e-mail adresinizi girip şifrenizi talep edebilirsiniz. Sistemimiz şifrenizi e-mail adresinize gönderecektir.
Sitemize üye olduğunuzda; ilgi alanınızdaki ürünler ile ilgili yeniliklerden ve kampanyalardan haberdar edilirsiniz. Ayrıca para puan biriktirerek avantajlı alışverişler yapabilirsiniz.
Üye olmadan sitemizi rahatça gezebilir, sistemi inceleyebilir ve konularla ilgili bilgileri okuyabilirsiniz, ancak hizmetten faydalanabilmeniz için üyelik işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Sipariş Bölümü İle ilgili Sorular
Siparişleriniz Gönderi Formunda yazılan adrese ve şahısa teslim etmektedir. Bu nedenle teslimatın tarafımızdan doğru adrese yapılacağından şüpheniz olmasın. Gönderileriniz ancak ve ancak teslimat noktasında teslim alacak kimse yoksa ulaştırılamamaktadır. Bu durumda sizlere konuyla ilgili mail ile dönüş yapılacak ve durum tarafınıza bildirilecektir.
İndirim Kuponu numaranızı, ödeme sayfasında bulunan “Kupon No” kutusuna yazarak uygulatabilirsiniz. Sistemimiz kupon numaranızdaki iskonto oranını veya tutarını işleme sokarak size indirimli fiyatı sunacaktır.
Siparişleriniz sisteme girildikten sonra üretim aşamasına geçildiğinden dolayı maalesef iptal edilememektedir. İptal etmek istediğiniz ürün çoktan basıma girmiş,
Sipariş Değişikliği maalesef yapılamamaktadır.
Faturanız teslimat esnasında siparişi teslim eden kişi tarafından sizlere ulaştırılmaktadır.
Erişim bilgilerinizi, sitemizin “Üye Ol” bölünde bulunan “Üyelik Bilgileri” formundan güncelleyebilirsiniz. Yapacağınız değişiklikler aynı anda sistemden tarafımıza ulaşacaktır.
Siparişiniz durumunuzu Çalışma Saatleri dahilinde (212) 213 30 35 No’lu Hattan öğrenebilirsiniz
Gönderi Aşaması ile ilgili sorular
Gönderi adresinizi sipariş verdikten sonra 1 saat içerisinde değiştirebilirsiniz. Bunun için Müşteri Hizmetleri Numaramız olan 444 WP 44’ten bizlere ulaşabilirsiniz.
Gönderi maliyetlerimiz siparişin gönderileceği mesafeye ve istenilen hız ile doğru orantılı olarak hesaplanmaktadır.
Siparişleriniz İstanbul içinde Motor Kuryelerimiz, İstanbul dışında ise Kargo Şirketimiz tarafından ulaştırılmaktadır
Yurt dışına yapılacak gönderiler için Müşteri Hizmetleri Bölümü ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.
Paketleme ve Kutulama yöntemlerimiz sipariş vermiş olduğunuz ürünlerin yapısına göre değişmektedir. Kağıt ve Karton Bazlı Ürünlerimiz kırışmayacak, bükülmeyecek ve kıvrılmayacak şekilde paketlenirken, kırılabilir ürünlerimiz ise özel korumalı kutulara yerleştirilerek tarafınıza ulaştırılmaktadırlar.
Evet var. Gönderi seçenekleri bölümüzde extra acil gönderi seçeneğini işaretleyerek bu hizmetimizden faydalanabilirsiniz
Dosya Yükleme ile ilgili sorular
- Word
- Excel
- PowerPoint
- PDF
- Auto-cad
- Freehand
- Photoshop
- Corel Draw
- Illustrator
Programlarında hazırlanmış tüm dokümanları sitemize rahatlıkla yükleyebilirsiniz.
Dosya boyutunuzun çok yüksek olması durumunda dosyayı sitemize yüklemekte zorlanabilirsiniz. Yükleme hızının yavaş olduğunu gördüğünüzde sisteme biraz izin vermenizi rica ederiz. Dosya mutlaka yüklenecektir. Ancak, dosya boyutunun siteyi zorlayacak standartlarda olması durumunda Lütfen 444 WP 44 no’lu numaradan Müşteri Hizmetleri Bölümümüzle İrtibata geçiniz.
Dosyanızın boyutunu “Dokümanınızın Kalitesini” düşürmeyecek oranda küçültmeniz yükleme işlemini hızlandıracaktır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken konu, baskının arzu edilen ebatlarda ve görüntü kalitesi yüksek bir şekilde basılabilmesi için çözünürlük durumunun kontrol edilmesi durumudur. Düşük çözünürlükte ve düşük ağırlıktaki dokümanlar sadece hızlı yüklenmek istenmesi nedeniyle kalitesiz sonuçlarla yol açabilirler.
Yüklemek istediğiniz dosya gereğinden fazla büyükse, Örneğin 300dpi’lik bir görüntü kalitesi baskılarınız için yeterli olacakken sizin görseliniz 600 dpi ise resminizin boyutunu küçültebilir ve ondan sonra sisteme yükleyebilirsiniz. Bunun için de “Resim Çözünürlüğünü Sıkıştırma İşlemi uygulanır. Bu aşamada İmaj Boyutu seçeneklerine girerek Nokta/inç (DPI) azaltılarak dosya boyutu küçültülür. Ancak burada unutulmaması gereken konu resmin kalitesinin bu durumdan etkileneceğidir.
Örnek Vaka 1:
Dijital fotoğraf makineleri, çoğu bilgisayarın tam ekran görüntüleyebildiği boyutları aşan çok büyük resimler oluşturabilir. Resmin daha küçük bir genişlik ve yükseklikte sıkıştırılması, dosya boyutunu büyük ölçüde azaltabilir. Bu da gereksiz zaman kaybını önleyerek hem kaliteli hem de hızlı baskılar alınmasına yardımcı olur
Örnek Vaka 2:
İnternetten bulunmuş görseller çoğunlukla boyutları oldukça küçük ve çözünürlüğü düşük çalışmalardır. Bu nedenle internette arama motorları vasıtasıyla bulunan görsellerin “ Büyük Görsel Ara” seçeneği tıklanarak aranması gerekir. Bulunan görselin çözünürlüğü 300 dpi iken hızlı yüklenmesi bakımından 100 dpi’ a düşürülürse baskı aşamasında kalitesiz bir sonuç elde edilecektir.
Kendi resimlerinizi kullanarak dilerseniz Hazır Taslaklı Ürünler Bölümünden veya Fotoğraf ve Albüm Basımları Bölümünden baskı yapabilirsiniz. Bunun için Ana Sayfadaki Kategorilere girerek gerekli adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.
Kendi resimlerinizi kullanarak dilerseniz Hazır Taslaklı Ürünler Bölümünden veya Fotoğraf ve Albüm Basımları Bölümünden baskı yapabilirsiniz. Bunun için Ana Sayfadaki Kategorilere girerek gerekli adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.
Tamamen kendi tasarladığınız bir görseli Ana Sayfamızda bulunan 8 Temel Kategoriden hangisine uygunsa o kategorinin yönlendirmelerini takip ederek bastırabilirsiniz. Problem yaşadığınız bir durum olursa lütfen 444 WP 44 no’lu numaradan Müşteri Hizmetleri Bölümümüzle İrtibata geçerek yönlendirme talep ediniz.
Kendi Özel Ölçülerinizi belirlediğiniz Görseller Yalnızca Küçük Ebat Baskılar Bölümünde basılabilmektedir. Burada A3 ve A4 Ebat içine “ Çoklu yerleştirme” opsiyonunu tıklayarak baskınızın istediğiniz ebatlarda basılmasını ve kesilmesini sağlayabilirsiniz. Eğer Dokumanınız Geniş Ebat Baskı Bölümlerine uygunsa bazı ufak ölçü revizyonları yaparak kendinize en yakın ölçüyü seçenekler arasında bulabilirsiniz.
Baskı Yöntemleri ile ilgili sorular?
Baskılarımız, dünya standartları kalitesinde, sektörünün önde gelen, son teknoloji baskı makinalarımızla Dijital Baskı Yöntemleri ile basılmaktadır.
Baskı işleminin eski analog yöntemden farklı olarak bilgisayar destekli dijital ortamlarda yapılması demektir. Özellikle reklamcılık, promosyon, halkla ilişkiler, reklam ajansları, eğitim ve danışmanlık firmaları tarafından tercih edilen hızlı, kolay ve pratik bir baskı yöntemdir
Ofset Baskı Sistemi, düz kalıp ve film oluşturma yöntemiyle baskı alınan sistemdir. Dijital Baskıda olduğu gibi doküman veya görselleri bilgisayardan baskı makinasına direk gönderilerek anında çıkış alınamaz. Günümüzde artık kalıp aşamasında ara eleman olan film kalkmış ve dolaysız olan bilgisayardan kalıba pozlandırma (CTP) tekniği kullanılmaya başlanmıştır. Ofset baskı için kalıp hazırlamanın temel mantığı, baskı yapılacak alanların görüntüsünün kalıp üzerinde yaratılmasıdır. Bu işlem için kullanılan filmde basılacak alanlar ışığı geçirmeyecek şekildedir. Baskı sırasında mürekkep tutmayacak alanlar ise şeffaftır ve pozlama ile ışığa maruz kalırlar.
Bu iki baskı yöntemi arasındaki en temel fark, Dijital Baskıda Ofset Baskıda olduğu gibi Film ve Kalıp hazırlama aşamasının olmamasıdır. Dijital Baskıda doküman veya görselleri bilgisayardan baskı makinasına direk göndererek anında çıkış alabilirsiniz ancak Ofset Baskı bir ön hazırlık gerektirir, bu nedenle de baskı süreçleri birinde kısa diğerinde ise uzundur.
Baskı Kalitesi bir görselin veya dokümanın çözünürlüğü ile ölçülmektedir.
Digital görüntüler yana yana geldiğinde görselin en küçük birimi olan piksel’in yoğunluk oranını belirleyen netlik sayısıdır. Bir görselin çözünürlük değeri o görselin ne kadar net ve keskin görüneceğine işaret eder. Düşük çözünürlük düşük kalitede bir görüntüyü, yüksek çözünürlük ise yüksek kalitede bir görüntüyü ifade eder.
Öncelikle basılmasını istediğiniz dokümanın İmaj Boyutunu inceleyiniz. Kullanmış olduğunuz programda İmaj opsiyonlarına girerek bu bilgiye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu bölümde imaj boyutunun altında yer alan ve “çözünürlük” olarak belirtilen seçeneğin 300 dpi ve üzeri bir rakam olmasına özen gösteriniz. Bu şekilde çok daha yüksek kalitede ve sorun yaratmayacak sonuçlar alabilirsiniz.
Bir digital görüntüde, görselin en küçük birimine verilen addır. Piksel yoğunluğu daha fazla olan görsel daha net görünürken, yoğunluğu daha düşük olan görseller daha dağınık ve flu görünürler. Piksel yoğunluğu daha düşük olan ve kalitesiz bir görüntü gözlemlenen imajlar için pikselleşme meydana geldiği yorumu yapılır.
Baskı sonrası kesim, katlama ve ciltleme işlemleri ile ilgili sorular
Sıfıra Sıfır Kesim basımı yapılmış bir görselin, herhangi bir boşluk veya çerçeve payı bırakmadan tam olarak görselin sınırlarından kesilmesine verilen addır.
Cross: Tasarım sonrasında, söz konusu görselin nerelerden kesileceğini gösteren küçük çizgilere verilen addır. Crosslardan kesmek ise: bu çizgileri baz alarak kesim yapılması işlemidir.
Basılmış dokümanları tek parça hale getirebilmek için kullanılan birleştirme yöntemlerinin genel adıdır. En çok bilinen türleri; tel spiralli, plastik spiralli, amerikan, sırtlıklı, ısısal ve kristal gibi çeşitleridir.
Sitemizde sunulan cilt seçeneklerinin üzerine tıklayarak sözlük bölümündeki açıklamalara ulaşabilir ve burada cilt yapım çeşitleri ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.